cocuklarda en sik gorulen deri alerjileri hangileridir Soruları 2

Cocuklarda En Sik Gorulen Deri Alerjileri Hangileridir 2 2 Hakkında Kulanıcıların Sorduğu Sorular ve Cocuklarda En Sik Gorulen Deri Alerjileri Hangileridir 2 2 Sorularına Doktorlarımızın Verdiği Yanıtlar Bu Sayfada. Cocuklarda En Sik Gorulen Deri Ale

  • Stresimi Nasıl Yenebilirim?

    Öncelikle, insan yaşamında en büyük payı olan hekimlerimize şükranlarımı sunuyorum. Senelerdir sinir bozukluğuyla ilgili bir şikayetim var fakat ben bu sorunu bu zamana kadar hastalık olarak görmemek için elimden geleni yaptım. Ama son zamanlarda gerek işim, gerekse toplumda gelişen olumsuz durumlar beni aşırı derecede rahatsız etti ve yardımlarınıza ihtiyaç duydum. Ufak tefek olumsuzluklara çok kolay sinirleniyorum, vücudumda titremeler oluyor. Sinirlendiğim kişiyle birebir konuştuğumda ya da herhangi birine bu olumsuz durumu anlattığımda konuşmamda değişiklikler, gözlerimi kaçırmalar oluyor. Bu olay sadece sinirlenince değil, bir şeye sevindiğimde de meydana geliyor. Bazen henüz olmamış kötü olayları olabilecekmiş gibi düşünüyor ve huzursuz oluyorum. Olmamış olayları olacakmış gibi düşünmem belki bir konuda iyi oluyor, temkinli yaklaşıyorum durumlara. İşim gereği de stresli ortamlarda da bulunabiliyorum. Yapmam gereken ya da kullanmamı tavsiye edeceğiniz ilaçlarla yardımlarınızı bekliyorum.

  • Bebek Cinsiyeti En Erken Ne Zaman Belli Olur?

    Merhaba, bebek cinsiyeti en erken ne zaman belli oluyor?

  • Başımı Öne Eğdiğimde Kafamın İçinde Basınç Hissediyorum. Bu Sinüzitten Kaynaklanıyor Olabilir mi?

    İki gün önce başımı aşağıya doğru eğdiğimde kafamın içerisinde inanılmaz derecede bir basınç hisettim. Daha önceden tam hatırlayamıyorum ama bir iki defa daha olmuştu. Aradan iki gün geçmesine rağmen halen zaman zaman bu şikayetim oluyor. Bende ayrıca sinüzüt var ve ağrının ilk olduğu an banyodan yeni çıktığım andı. Ayda en az 1 defa sinüzit nedeniyle baş ağrım oluyor ama bu çok anlık. Anında basınç oluyor ve 2 saniye içerisinde gidiyor.

  • Babam Astım Hastası. Çok Öksürmesi Normal mi?

    Merhaba, ben babam ile ilgili size soru sormak istiyorum. Babam 63 yaşında ve astım hastası. En son gittiği doktor ilacını değiştirmiş ve şu anda Foradil 12 ve Miflanide 200 kullanıyor. Fakat çok öksürüyor, spor için yürüyüş yapıyoruz ama bazen çok tıkanıyor, yürüyemeyecek kadar öksürdüğü de oluyor. İnatla başka doktora gitmiyor. Sizce bu şekilde doğru mudur? Öksürük geçmez mi? Hiç sigara kullanmadı, kilosu 99, boyu 1,70. Bilgi verebilir misiniz?

  • Dil Kanserinde, Radyoterapinin Yanında Kemoterapi Almak Ne Kadar Etkili?

    Merhaba, annem dil kanseri. 2 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 6. Haftasındayız, yani son haftamız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi. Not: Topografi: dil+sol boyun. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu. Tümör lokalizasyonu: dil. En büyük tümör çapı: 5cm. Tümör derinliği: 3 cm. Tümör sınırları: irregüler belirsiz. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. Grade: orta derece differansiye. Koilositotik değişiklik: Yok. Nekroz: görülmedi. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-). Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.
     

  • 3 Senedir Tedavi Görüyorum Ama Çocuğum Olmuyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba Seval Hanım, ben İzmir’de tedavi oldum. En son aşılama yapıldı, sonuç negatif. Sorun, yumurtalıklarımın düzenli çalışmaması. 3 senedir devamlı tedaviye gidiyorum ama hiç bir doktordan sonuç alamadım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Cevap bekliyorum.

  • Penisimdeki Kızarıklıklar İçin Ne Yapmalıyım?

    İyi günler hocam, yaklaşık 2 sene önce benim penisim üzerinde kızarıklık oluştu ve deri kabarıp dökülüyor. Önce ürolojiye gittim, doktor Travazol krem verdi. O geçiriyordu, fakat tekrar çıkıyor. Daha sonra başka bir üroloji doktoruna gittim, o da cildiyeye gitmemi önerdi. Buradaki doktor da egzama dedi ve Advantan, Pomat, Momecon gibi kremler kullandım, hala geçmedi. En son özel bir hastaneye gittim ve sedef dediler. Ayrıca şu zamanlarda cinsel ilişki sırasında şişme oluyor ve çok acı veriyor. Ne olur bana yardım edin. Teşekkür ediyorum.

  • Farenjit İçin Burnumdan Ameliyat Olmam Gerekir mi?

    Öncelikle iyi çalışmalar diliyorum. Ben farenjit hastasıyım. Farenjidim senede 2-3 sefer tekrarlıyor. En son gittiğim KBB doktoru ameliyat olmamı söyledi. Burnumdaki kemik yamuk olduğu için rahat nefes alamadığımdan, ağzımdan alıyorum. Bundan dolayı alınan hava temizlenmediği için boğazımda farenjit oluyormuş. Doktor ilaçla iyileşeceğimi ancak 2-3 ay sonra tekrarlayacağını söyledi. Sizce ameliyat olmalı mıyım?

  • Karnımda Sarkma Var. Ameliyatla Düzeltilir mi?

    Merhaba hocam, 44 yaşındayım, karnımın özellikle deri kısmı sarkıyormuş gibi geliyor, bir de bıngıl bıngıl oynuyor. Bu normal midir? Ameliyat gerekir mi? Bir de böyle bir ameliyatın ücreti ne kadardır? Teşekkürler.

  • Alnımda, Daha Önce Sivilce Çıkan Yerde Şişlik Var. Ne Yapmamı Önerirsimiz?

    Merhaba, ben 22 yaşındayım. Yaklaşık 3 aydır alnımın sol üst kısmında şişlik var. Daha önce orada 2-3 kere sivilce çıkmıştı. O kısımda deri sert olduğu için şuan sivilce de çıkmıyor. Sanki derinin altında sivilce kist yapmış. Ağrı - sızı da yok. Kara merhem kullandım, hiç bir işe yaramadı. Siz ne kullanmamı önerirsiniz acaba?

  • Topuğumda Ödem Oluştu. İlaç Kullanmama Rağmen Geçmiyor. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, 2 yıl önce topuğumda meydana gelen muhtemelen çocuk sallamaktan kaynaklı ödem oluştu. 2-3 sefer doktora gitmeme rağmen sorunu çözemedim. En son Mr çektirdiğimde Mr sonuçları aşağıdaki gibi çıktı. Sol: Aşil tendon insersion ve preinsersion bölümlerinde tendinit mevcuttur. Rüptür saptanmamıştır. Tetrokalkaneal bursada effüzyon ve yağlı planlarda ödem vardır. Kalkaneus posterior süperior promonensi belirgin olup medüller kemik ödemi içermektedir. Bulgular haglund olarak değerlendirilmiştir. Sağ: Kalkaneus posterior süperior promonensi belirgin olup medüller kemik ödemi içermektedir. Komşu retrokalkaneal bursada minimal sıvı ve yağlı planlarda ödem vardır. Aşil tendon insersion bölümünde tendinit mevcuttur. Tendonda rüptür saptanmamıştır. Bulgular haglund olarak değerlendirilmiştir. Fleksör hallisus longus tendonu çevresinde effüzyon (Tenosinovit). Bu bulgular çerçevesinde doktorum bana Voltaren Emulgel verdi ve her akşam buz tedavisi önerdi. Tedaviye 1,5 aydır devam ediyorum ama sonuç alamıyorum. Lütfen yardım edin. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

  • Tüm Kontrollerden Sonra, Ciddi Bir Hastalığa Yakalanmak Ne Kadar Sürer?

    MR çekileli 2 ay oldu, tüm kontroller 2 ayda yapıldı. Bunlar yapıldıktan sonra ciddi bir hastalığa yakalanma zamanı ne kadar süredir hocam? Kafama çok takılıyor. Beni psikiyatriye yönlendirmeden açıklayıcı bir şekilde cevap verebilir misiniz? Hastalık hastasıyım da, en çok tümörden korkar oldum hocam. Yardım edin lütfen.

  • #UYGUN DEĞİL#

    iyi günler hocam bende çok fazla yara oluşmamış şekilde sadece bazı zamalarda akıntı olması koşulu ile kıl dönmesi var araştırmalarıma göre en zahmetsiz tedavi gümüşnitrat ve fenol uygulaması acaba bu tedavi şeklini gerçekleştiriyor yada ıspartada uygulayan bi dr.varmı ve tedavi ne şekilde yapılıyor teşekkürler

  • Sinirlendiğim Zaman Gözüm Hiçbir Şeyi Görmüyor. Tedavisi Mümkün mü?

    Merhaba, ben sinirlendiğim zaman gözüm hiçbir şeyi görmüyor. 3 aylık evliyim, en ufak şeyde hemen sinirlenip evde ne varsa kırıyorum. Kendime zarar veriyorum, intihar etmeye çalışıyorum ve eşim bu durumdan rahatsız oluyor. Bunun için benden ayrılacak diye korkuyorum. Bu durumdan ben de memnun değilim, elimde olan bir şey değil. Bunu düzeltmek için ne yapmam gerekir? Tedavisi var mı?

  • Rahim Ağzımda Şişlik ve Ağrı Var. Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, ben 19 yaşında ve bekarım. Rahim ağzında, iç kısımda hemen hemen nohut büyüklüğünde bir şişlik var. Dokunduğumda acı veriyor. Önceleri oturmakta bile zorluk çekiyordum, çok ağrılıydı. Kadın doğum uzmanına gittim, ultrasonda baktı, tahlil yaptı ama hiçbir şey yok dedi. En son adet başlangıcında yumurtalıklarımda çok aşırı ağrılar oldu. Bu şişliğin ve ağrıların sebebi ne olabilir?

  • Gebelik Riskinin En Az Olduğu Günler, Siklusun Hangi Aralığına Denk Gelir?

    Sayın doktorum, ben sözlümle 8 Ağustos günü ilişkiye girdim. O günün (8 Ağustos) adetinin 5. günü olduğunu söyledi. Bu da demekki adetinin başlangıcı 4 Ağustos. Adetleri genelde 5-6 gün sürüyor. Ayrıca siklusu da 29-30 gün aralığında. İçine boşalmadığım halde o gün girilen ilişkide gebelik riski var mıdır? Gebelik riskinin en az, hatta sıfır olduğu günler siklusun hangi aralığına denk gelir? Teşekkürler.

  • Kardeşime Nevralji Tanısı Konuldu. Ağrıların Geçmesi Mmkün mü?

    Sayın doktor, 45 yaşında erkek kardeşime nevralji tanısı kondu. Tegresto Cr 400 ilaç tedevisine yaklaşık 10 gün önce başlandı. Ancak bu ağrıyı 5 yıldır çekiyor. En son gittiğimiz doktor, beyincikteki sinir ve damarın çakışması sonucu ağrı olduğunu ve ameliyat olsa bile bu ağrının tekrarlanacağını söyledi. Sizin fikirlerinizi de almayı çok isterim. Yardım ederseniz çok sevinirim.

  • Annemin Beyin Kılcal Damarlarında Tıkanıklık Var. Ne Yapmalıyız?

    Selam, annemin beyin kılcal damarlarında tıkanıklık olduğunu öğrendim ve en iyi şekilde tedavisini istiyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

  • Uzatma ve Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası, Ne Kadar Zaman Sonra Yürüyebilirim?

    Merhaba, 24 yaşındayım. Sağ kalça çıkığım var. Ayrıca Myelomeningosel geçirdim. Daha önceleri yürüyüşüm ağrısız olurdu. Son 1 yıldır ağrılarım arttı, neredeyse her hafta doktora gidiyorum. En son gittiğim doktor, ameliyat olabileceğimi, hatta 3 cm uzatabileceğini söyledi. Fakat 3 cm'den fazla uzatmalarda siyatik sinir felci olma ihtimalim yüksekmiş. Ayrıca protez koyulacak. Bu yüzden protezin enfeksiyon riski, yerinden çıkma riski, damar içi kan pıhtılaşma riski gibi durumların da mevcut olduğunu biliyorum. Uzatma ve kalça protezi ameliyatı sonrası ne kadar zaman sonra yürüyebilirim ve ne kadar başarılı olur? Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu

    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Annem Dil Kanseri. Tedavi Sürecinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Annem çok zayıf destekleyici olarak ne yapabiliriz? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Dil Kanseri Tedavisinde Kemoterapinin Faydası Olur mu?

    Merhaba, annem dil kanseri. 1 ay önce ameliyat oldu, şimdi radyoterapi görüyor. Radyoterapinin 2. haftasındayız. Patoloji raporunu size yolluyorum. Bu hastalığın tekrarlama ya da başka organlara sıçrama riski nedir? Sadece radyoterapi yeterli mi? Danıştığım başka bir doktor Kemoterapinin de tedavide etkili olacağını söyledi. Görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim.

    Cerrahi Patoloji Raporu
    Makroskobik Bulgular: 1- Parsiyel Dil Rezeksizyonu: 6x5x4 cm ölçülerinde Parsiyel Dil Rezeksiyon materyaldir. Kesitinde 5x4x3 cm ölçülerinde kirli beyaz renkli, sert kıvamlı tümör görüldü. Lezyonun en yakın cerrahi uzaklığı 0,5 cmdir. 2- Sol Boyun Disseksiyonu: Topluca 6x5x3 cm ölçülerinde, yağ ve bağ dokusudur. Kesitlerinde en büyüğü 4,5 cm çapında pake yapmış 17 adet lenf nodu ayıklandı. 3- Sol Tonsil Alt Sınır: 0,5x0,3x0,3 cm ölçülerinde, 1 adet kanamalı, mukozal doku parçasıdır. 4- Dil Kökü Arka Sınır: 0,7x0,5x0,2 cm ölçülerinde, 1 adet mukozal doku parçasıdır. 5- Ağız Tabanı Cerrahi Sınır: 2x2x1 cm ölçülerinde yağ dokusu ve mukozal doku parçasıdır. Dil Kökü CA Opere, Troid Nodül, Kitle. Büyüğü 2,5x2x1 cm ölçülerinde, küçüğü 2x2x1 cm ölçülerinde, 2 adet açık kahve renkli elastik kıvamlı doku parçalarıdır.

    Mikroskobik Bulgular: 1. Lezyondan hazırlanan kesitlerin incelenmesinde tümoral infiltrasyon izlenmektedir. Tümör hücreleri anizositoz, anizokaryoz gösteren hiperkromatik nukleuslu atipik epitelyal hücreler olup, yer yer keratinize sitoplazmalı olup irregüler dizilim patterni göstermektedirler. 2. Sol fonksiyonel boyun disseksiyonu materyalinden ayıklanan lenf nodlarının incelenmesinde 17 adet lenf nodundan 3 tanesinde primer lezyondaki tümör karakterinde metastaz saptanmıştır. Diğer 14 adet lenf nodunda sinus histiyositosis mevcuttur. 3. Sol tonsil alt sınırı: Malignite izlenmedi 4. Dil kökü arka sınır: Malignite izlenmedi 5. Ağız tabanı cerrahi sınır: Malignite izlenmedi. Kesitlerin incelenmesinde, birbirlerinden ince fibröz bantlarla ayrılmış, etrafları tek katlı kübik epitelyum döşeli, lümenleri bol kolloid içeren, çok sayıda follikülden oluşan nodular yapılar izlenmektedir.

    Tanı: 1. Skuamoz hücreli karsinom, keratinize tip (orta derece direransiye); parsiyel dil rezeksiyon materyali. 2. Skuamoz hücreli karsinom metastazı: total (+3, -14/17), sol boyun disseksiyon materyali 3., 4., 5. Metastaz izlenmedi; Sol tonsil alt sınır, dil kökü arka sınır, ağız tabanı cerrahi sınır; eksizyonel biyopsiler. Nodüler kolloidal guatr Tiroid, tiroidektomi.

    Not: 1. Topografi: dil+sol boyun 2. Operasyon: parsiyel dil rezeksiyonu + sol boyun disseksiyonu 3. Tümör lokalizasyonu: dil. 4. En büyük tümör çapı: 5cm 5. Tümör derinliği: 3 cm 6. Tümör sınırları: irregüler belirsiz 7. Histolojik tip: skuamoz hücreli karsinomi keratinize tip. 8. Grade: orta derece differansiye 9. Koilositotik değişiklik: Yok. 10. Nekroz: görülmedi 11. Tümör yaygınlığı Kas dokusu, tümör (-) Vasküler invazyon (+) Perinöral invazyon (-) Multisentrisite (-) CIS (-), displazi (-) 12. Cerrah sınırlar: tümör izlenmedi. Cerrahi sınırlarda CIS: (-) - Sol tonsil alt sınır kontrol: malignite izlenmedi. - Dil kökü arka sınır kontrol: malignite izlenmedi - Ağız tabanı cerrahi sınır kontrol: malignite izlenmedi. 13. Sol boyun disseksiyonu: Total değerlendirme: (+3/17) Metasteze lenf nodu çapı: 4,5 cm Metaztaze lenf nodundaki tümör çapı: 1,5 cm. Malignite izlenmedi.

  • Havale Irsi ya da Kanla İlgili Bir Problemden Kaynaklanabilir mi?

    Merhaba, benim 2 yaşında oğlum var. 1 yaşından itibaren 6 kere havale geçirdi. En son MR çekildi ve sonucu temiz çıktı. Acaba sadece ırsi olabilir mi, ya da kanıyla ilgili birşey olabilir mi? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

  • Dişlerimin Üstünden Tekrar Diş Çıktı ve Apse Yaptı. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    İyi günler, dişlerimin üstünden tekrar diş çıktı ve apse yaptı. Ne yapmalıyım? En kısa sürede bilgi verir misiniz?

  • Kıl Dönmesi Problemim Var. Lazer Epilasyon Yapılması Gerekiyormuş. Nerede Yaptırabilirim?

    Merhaba, vücudumda tüylerimi aldığım tüm bölgelerde kıl dönmesi sorunuyla karşılaşmaktayım. Çeşitli doktorlara gittim, ilaçlar kullandım ama sonuç hiç değişmedi. Lazer epilasyon gerek deyip, özel muayenehanelerine yönlerdirdiler. En son gittiğim doktor, tüylerimi kesinlikle kökünden almamam gerektiğini söyledi ama bu şekilde gezmem imkansız. Yaptığım araştırmalar sonucu lazer epilasyonun tek çözüm olduğunu fark ettim ama bu durum yüzünden çok sorun yaşayanlar var. Ben devlet memuruyum ve milyonlar verecek durumum yok. Lütfen bana yardım edin. Hastanede yaptırsam devlet bu durumu karşılamıyor mu? Şimdiden teşekkürler.

  • Sağlık Raporu Hastaneden Hastaneye Değişir mi?

    İyi günler, ben 23 yaşındayım Idiopatik Trombositopenik Purpura (İTP) hastasıyım. Bu rahatsızlı ilk 4 yaşımda ortaya çıktı. Bir çok tedavi yöntemleri denendi, sonuç vermedi. En son dalağım alındı yine değişen bir şey olmadı. Bu yüzden askerlikten de muaf tutuldum. Trombositlerim hala 15-25 bin arasında değişiyor. Artık bu hastalıkla yaşamaya alıştım. İş hayatına başlamak için sağlık raporu almam gerekiyor. Bu rapor hastaneden hastaneye değişir mi? Benim özür durumum nedir acaba?

  • Oğlum 2,5 Aylık ve Kabızlık Problemi Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, oğlum 2,5 aylık ve kakasını yapma zorluğu çekiyor ama gazını rahatlıkla çıkarıyor. En son 4 gün önce kakasını yaptı. Bunun sebebi ne olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Üşütmeyle Başlayıp, İdrarda Yanma Yapan Bir Rahatsızlığım Var. Ne Yapmamı Önerirsiniz?

    Merhaba, bende 8 yıldır bir rahatsızlık var. Üşütmeyle başlıyor, idrarda yanma yapıyor. Hangi doktora gittiysem birşey yapamadılar. En son üroloji ile ilgili olduğunu söylediler. Bu yanmalar canımı çok acıtıyor, dayanamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

  • Bel Fıtığı Tedavisi İçin Ameliyat Olmam Gerekir mi?

    Merhaba, yaklaşık 5 aydır belimde ağrılar var. Doktora gittim, MR istedi. Sonucunda ise fıtık olduğum anlaşıldı. Tedavi olamadan şehir dışına çıkmak zorunda kaldım. Daha sonra sağ bacağımda çok şiddetli ağrılar yaşamaya başladım. Yaklaşık 1 aydır böyle devam ediyor. Uzun süre yürürsem ağrılarda hafif azalma oluyor. Sabah kalktığımda en şiddetli zamanları oluyor. Sağ bacağımda her hangi bir uyuşma, karıncalanma, hissizlik olmuyor. Ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Çevremde bazı insanlar ameliyat oldular ve iyileştiler, bazıları ise daha da kötüleşti. Tereddüt içindeyim. 15 yıl önce iltihaplı romatizma hastalığı geçirdim. 6 ay önce ise kıl dönmesi ameliyatı oldum. Ameliyattan 6 hafta sonra ağrılarım başladı. Ne yapmamı önerirsiniz?

  • Oğlu 9 Aylık ve Seslere Karşı Tepkisiz. Ne Yapmamız Gerekir?

    Merhabalar, benim 9 aylık bir oğlum var. Evdeki seslere ve özellikle yaptığımız gürültülere karşı tepkisiz kalınca, işitmesi ile ilgili şüphelerimizden dolayı doktora götürdük. Muayene sonucunda sağ kulakta işitme problemi olduğu söylendi. En son olarak Bera testi yaptırdık. Bera testi sonucunda, tam olarak şunlar yazılıydı: Sağ kulakta Bera testi sonucunda 30 dB nHL de 5. dalga alınmıştır. Sonuca bakan doktorlar duymasının normal olduğunu söylediler. Şimdi biz anne ve babası olarak ne yapacağımızı ve nasıl bir yol haritası çizeceğimizi bilemez durumdayız. Eğer çocuğumuz normal bir işitme seviyesine sahipse, neden hala ismini tanımıyor ve normal bir çocuğun seslerini çıkartamıyor? Eğer bir problem varsa, bundan sonra ne yapmalıyız? Şimdiden teşekkürler.

  • Doğduğumdan Beri İdrar Yolu Enfeksiyonu Problemim Var. Bana Ne Önerebilirsiniz?

    Ben bekârım. Doğduğumda idrar yolu enfeksiyonu olduğu ortaya çıkmış. Ve halende devam ediyor ama artık ağrılarıma dayanmıyorum çok şiddetli oluyor. Her gün akıntı, idrarda yanma, acıma ve koku oluyor. Yola çıkmaktan utanır oldum artık. Altıma kaçırmış gibi hissediyorum. Ağrılarım şuanda sol böbreğime kadar ilerledi. Doktora gidiyorum bir şey yok diye ama neden hala bu ağrılar var, dayanamıyorum artık. En son gittiğimde yumurtalıklarımda kist olabilir denildi ama hiç ilgilenilmedi. Her gün iç çamaşırı değiştirmekten bıktım, yardım edin bana lütfen.

  • Kulaklarımdaki Uğultunun Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba, 1 haftadır kulaklarımda belirsiz bir uğultu, tıkanıklık var. Normal şekilde konuşulanları çok az bir şekilde duyabiliyorum. Çok sesli ortamlar normal geliyor. Buna bağlı olarak kendim de çok sesli konuşuyorum. Bu olay; en son iş yerimizde yapılan kulak işitme muayenesinden sonra başladı. Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

  • Eşimde Egzama, Oğlumda İse İçe Basma Problemi Var. Ne Yapmamızı Önerirsiniz?

    Merhaba, eşimde egzama var ama birçok ilaç kullanmamıza rağmen bir sonuç alamıyoruz ve gittikçe artıyor. Bunun için en çabuk tedavi olacak şekilde yardımlarınızı rica ediyorum. Bir de oğlum yürürken sağ ayağını içe doğru basıyor. Bunun için ne yapmalıyız?

  • Kullandığım İlaçların Verdiği Etkileri Nasıl Yok Edebilirim?

    İyi günler, Şubat 2006 civarı üzüntü, yorgunluk, fazla uyku gibi nedenlerden psikiyatri doktoruna gittim. Doktor, senin bir şeyin yok, sadece psikologla dertleşmen gerekiyor dedi. Ben de psikoloğa gidemedim. 2 ay sonra başka bir doktora (araştırma hastanesi) gittim. Doktora aynı problemlerimi anlattım ve Risperdal ve Lithuril ilaçlarını verdi ve 2 hafta sonra gel dedi. İşten dolayı gidemedim ve bu ilaçları bilgisizce kullanmaya devam ettim. İnternetten araştırdım, çok ağır 50 kişiyi felç bırakmış bir ilaç olduğunu, şizofrenililerde kullandığını öğrendim. Bu arada 20 günde bende gözlerimde bulanıklık, konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık, uykusuzluk yaptı. Bu nedenle, doktora gitmeden bıraktım. Daha sonra tekrar gittim, başka doktor vardı. Durumu anlattım. Kullandığım ilaçların benimle alakası olmadığını söyledi. En son tüm ilaçları bıraktım ve hemopatiste gittim ve tedavi oldum. Şimdi uyku düzenim, sinirlilik, unutkanlık, hemopatist sayesinde düzeldi. Şimdi bu kullandığım ilaçların verdiği etkileri nasıl yok edebilirim?

  • Ablam Psikolojik Rahatsızlıklar Yaşıyor. Tedaviyi Yarım Bırakıyor. Ne Yapmalıyız?

    Merhaba, ablam uzun bir süredir ciddi ruhsal problemler yaşıyor. En son bipolar bozukluk teşhisi konuldu. Ancak ablam başladığı hiçbir tedaviyi bitirmeden başka bir doktora yöneliyor. Durumu giderek daha kötüleşti. İlaçlar şişmanlatıyor diye, şişmanlamamak için ilaç kullanmıyor ya da çoğunlukla tedaviyi yarım bırakıyor. Doktorlar da yeterli güven ve ilgi uyandırmayınca çaresiz kaldık. Ablam gözlerimizin önünde giderek kötüleşiyor. Ne yapmalı ve nereye gitmeliyiz?

  • Eşimin Hamile Kalamamasının Sebebi Böbreğindeki Taşlar mı Yoksa Bıraktığı Doğum Kontrol Hapı mı?

    Merhaba 9 aylık evliyim. Eşim evlenmeden bir ay önce yasmin adlı doğum kontrol hapı ile korunmaya başladı ve bu korunma evlendikten sonraki 3 ay daha sürdü. Daha sonra bıraktı ve yaklaşık 6 aydır çocuk istiyoruz. Eşimin her iki böbreğinde birden fazla en büyüğü 7 cm olan ve sayısı 10 bulan taş var. Birinci sorum bu zamana kadar hamile kalmamasının sebebi bu taşlar mı? İkincisi 4 ay boyunca kullandığı doğum kontrol ilacı mı yoksa hamile kalmasına engel? Yoksa başka bir sıkıntı olabilir. Eşimin kan değerlerine bakıldı. Değerlerin normal olduğu söyledi hamilelik açısından. Bir de bu hamilelik konusunu ikimizde problem ediyoruz. Bunun da bir etkisi olabilir mi? Şimdiden teşekküler. İyi çalışmalar...

  • Abim Manik Atak Hastası Onun İçin Ne Yapabiliriz, Ne Önerirsiniz?

    Selamlar benim abimde yaklaşık 5 yıldır manik atak rahatsızlığı var. Son 3 yılda kendini daha çok belli etti. Şu an yine manik atak rahatsızlığı geçiriyor. İlaçlarını kullanmaya yeni başladı. Bu kez rahatsızlığı öncekilerden çok daha farklı. Dışarıda gördüğü insanların kendisine kötü sözler söylediğini söyleyip asabileşiyor. Fakat kimsenin ona bir şey dediği yok. Bunun dışında hiç bir rahatsızlığı yok. Genelde uyumuyordu ama ilaçlarını alınca uyuyor. Ne yapabilirim, nasıl davranabilirim? Ailemde bende çok tedirginiz. En kısa zamanda cevap verirseniz sevinirim. İyi akşamlar.

  • Yüzümdeki Şişlikler ve Sarkmaların Sebebi Ne Olabilir?

    Merhaba ben Aydın' dan yazıyorum. Yüzümde sarkmaya benzeyen şişmeler oluşuyor. Özellikle sol tarafta yoğunlukta. 2 yıldır gitmediğim doktor kalmadı ama bulamadılar. En son gittiğim doktor nörolojiye gitmemi istedi. Bazen çok şişiyor bazen ise normal ve sol gözümü sanki etkiliyor ve hafif yüzümde yanma ve karıncalanma gibi oluyor ve beni çok huzursuz ediyor. Sanki başım çok büyüdü. Teşekkürler.

  • Yutkunurken Zorlanıyorum ve İşitmemde Azalma Var, Rahatsızlığım Ne Olabilir?

    Merhaba Doktor, Ben yutkunurken çok güçlük çekiyorum, ayrıca kulağım ağrıyor. İşitme de azalma hissediyorum. Acaba rahatsızlığım nedir? Yaklaşık 10 gündür öyleyim. Çalıştığım için fırsatım yok ki hastaneye gideyim. Beni en yakın tarihte bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  • İkinci Çocuğumu Doğurmak İstiyorum Fakat Düşük Tehlikem Var Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, benim 6 yaşında bir kızım var. Kızım 17 aylık olana kadar hapla korundum daha sonra ancak kızım 4 yaşındayken hamile kalabildim fakat hamileliğim düşükle sonuçlandı. Daha sonra 2009 yılında tekrar hamile kaldım ancak onun da kalp atışı hiç duyulmadı ve kürtaj edildi. En son 2010 Mayıs ayında tekrar hamile kaldım bu kez kalp atışı gerçekleşti fakat daha sonra ikinci kontrolde kalp atışı duyulmadığı için kürtaj oldum. Ben yine de hamile kalmak istiyorum ama bu talihsizliklerden gözüm korktu. Eşim ve benim kararım doğrultusunda, son kez şansımı kontrollü şekilde denemek istiyorum. Bu kez öncelikle neler yapmalıyım? Ne tür bir hareket tarzı önerirsiniz? Cevabınız için şimdiden çok teşekkürler. Saygılarımla.

  • Boy Uzatmak İçin Neler Yapmak Lazım, Ne Gibi Ameliyatlar Olabilir?

    Selam boy uzatma operasyonlarıyla ilgili gelişmeleri uzun süredir takip ediyorum. Ben 19 yaşında 1.52 boyundayım. En azından 1.60 olmak istiyorum. Öncelikli olarak neler yapmam gerek? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • Dedemde Öksürükle Birlikte Ağzından Kan Geliyor, Ne Yapmalıyız?

    Merhaba dedem 83 yaşında aortta anevrizması var. Boğazında da varis çıktı beş haftadır her pazartesi öksürükle beraber ağzında kan gelmesiyle acile gidiyoruz. Tansiyonu her gittiğimiz 20 oluyor, serum ve dilaltı veriyorlar. Bir hafta rahat ediyor sonra yine pazartesi aynı oluyor. Akciğerleri temiz, kanserde yok ama bir türlü bir çözüm bulunmuyor, endoskopide çekilemiyor. En son gittiğimiz kulak burun boğaz doktoru yemek borusunda da varis olabileceğini söyledi. Ne yapmamız gerekiyor lütfen yardımcı olun?

  • Makattan Kan Gelmesi Başka Ne Gibi Sorunlar Yaratır?

    Merhaba hocam babam 64 yaşında, makatta kanama gelmektedir. Doktora götürdük tedavi oldu. Sonucu; aspirine bağlı olarak mide ye zarar vermiş ve mide kanaması yapmış dediler. 3 gün hastanede kaldı tedavi sırasında 4 ünite kan verildi artı serum verildi. Taburcu oldu evde aynı kanama aşırı şekilde devam etmektedir. Doktorun ise mide koruyucu hap verdi. Şimdi size soruyorum acaba kolon kanseri belirtileri var mı? Evdeki belirtileri; kendisinde kalp böbrek yetmezliği var, tansiyonu var, kilo kaybı var, ayakta fazla duramıyor, baş dönmesi var, merdivenden inip çıkamıyor, günden güne eriyor, sık sık tuvalete çıkıyor, dışkıdan kan geliyor, idrara çıkıyor ama hocam hiç bir yeri ağrı hissetmiyor. Vücutta en ufak bir ağrı olmadığını söylüyor. Ne yapmamız gerekiyor bize öneriniz nedir?

  • Ateşli Romatizma Geçirdim ve Ağrılarım Devam Etmekte. Siz Ne Öneride Bulunursunuz?

    Merhaba iyi günler Ben 14 - 15 yaşım arasında ateşli romatizma geçirdim ama tabi ki o zamanda gittiğim doktorlar ateşli romatizma geçirdiğimi saptayamadılar. Ve o zamandan beri göğsümün sol tarafında devamlı ağrı hissediyorum. 3 doktor gezdikten sonra en son gittiğim dâhiliye uzmanı 17 yaşındayken kalp krokimi çekti, kan aldı ve film vesaire bir sürü işlem sonunda hastalığımın ne olduğu söylemeden 20 yaşıma kadar penisilin 1200 olmam gerektiğini söyledi. O tarihten sonra her ay penisilin iğnesi oluyorum 1 yıl içerisinde yeniden kontrol etti kan değerlerimde romatizmanın düştüğünü krokimin iyi olduğu söyledi ama ben iğnelere devam etmeme rağmen ağrılarım ve o kalbimi ısıran acı hiç gitmiyor. İğne olduktan sonra 15 gün dayanabiliyorum sonra ağrılardan duramıyorum. Atak anında bir adım bile atacak vaziyetim olmuyor çok çabuk yoruluyorum. En ufak terlemede kalbim ağrıyor, ateşim inanılmaz derecede yükseliyor. Doktor bana kalp ekonu çekelim dedi ama ben yurtdışına çıkmak zorunda kaldım, burada iğnelere devam ediyorum. Burada kalp eko çektirsem bana yardımcı olabilir misiniz? Artı bu hastalığım askerliğe engel midir? Teşekkürler.

  • Bacağımın Arkasındaki Kitle Ne Olabilir?

    Merhaba, sol bacağımın dizden aşağı kısmının arkasında 10 yılı aşkın zamandır duran bir morluk var. Çapı 2 cm kadar ve ele bir kitle şeklinde geliyor. Bazı zamanlarda çok ağrıyor. Bununla ilgili hiç bir doktora gitmedim. Damar içinde olup olmadığını bilmiyorum. Bir tümör olabilir mi, kansere yol açar mı? Aldırmak istiyorum ama en kolay yöntem nedir? Bu kitleyi ameliyat dışında yok edecek bir tedavi var mı? Teşekkürler.

  • Kalp Ağrısının Sebebi Ne Olabilir ve Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 14-15 yaşlarında ateşli romatizma geçirdim ama o zaman gittiğim doktorlar, ateşli romatizma geçirdiğimi saptayamadılar. Uzun süreden beri göğsümün sol tarafında devamlı ağrı hissediyorum. En son gittiğim dahiliye uzmanı, 17 yaşındayken, kalp krokimi çekti, kan aldı ve hastalığımın ne olduğunu söylemeden, 20 yaşına kadar penisilin 1200 kullanmam gerektiğini söyledi. O tarihten sonra her ay penisilin iğnesi oluyorum. 1 yıl içerisinde yeniden kontrol etti, kan değerlerimde romatizmanın düştüğünü, krokimin iyi olduğu söyledi ama ben iğnelere devam etmeme rağmen, ağrılarım hiç geçmiyor. İğne olduktan sonra 15 gün dayanabiliyorum, sonra ağrıdan duramıyorum. En ufak terlemede kalbim ağrıyor, ateşim yükseliyor. Kalp EKO çektirsem, bana yardımcı olabilir mi?

  • Adet Söktürücü Kullandım Fakat Adet Olamadım. Ne Yapmalıyım?

    Merhaba, ben 7 aylık evliyim ve 5 ay doğum kontrol hapı kullandım. 5 ayın sonunda adet oldum, bir daha hap kullanmadım ve adet de olmadım. Doktor gebelik ve bir sorun olmadığını söyledi. Adet söktürücü verdi, kullandım fakat yine adet olamadım. En son 25 Şubat’ta adet oldum. Adet görmediğim halde gebe kalma ihtimalim var mı?

  • Ayda 2 Kere Adet Oluyorum. Bu Normal mi?

    Merhaba, ben 13 yaşındayım. Adet günlerim çok düzensiz. Ayda 2 kere adet oluyorum. Arasından en fazla 12 gün geçiyor ve en fazla 4 gün sürüyor. İlk adet olduğumda böyle değildi. Sizce bu normal mi?

  • Hamile Kalmak İçin Aşılamanın Erken Olduğunu Düşünüyorum, Sizin Öneriniz Nedir?

    Selam ben 1 yıllık evliyim ve hiç korunmadık. En başından beri bebek istiyoruz fakat olmadı bende ve eşimde gerekli olan testler yapıldı, her şey normal çıktı. Yumurtlama sperm sayıları falan doktor sağlıklısınız dedi ama şimdi tüp filmi çekileceğini söyledi ve eğer yine olmazsa aşılama olacağını söyledi. Ben bunun için erken olduğunu düşünüyorum her şey normal bu tüp filmine ve aşılamaya gerek var mıdır? Sizin fikriniz nedir? Şimdiden teşekkürler.

  • Penisimdeki Problem İçin Neler Yapabilirim?

    İyi çalışmalar, penisimdeki frenulum denilen, baş kısmı ile alttaki deriyi bağlayan kısımda zamanla çok zedelenme olmuş durumda. Zorlama olursa kopabilir diye korkuyorum. Bu konuda ne yapmalıyım? En azından daha da fazla ilerlemeden ne yapabilirim? Ameliyat olasılığını en son düşünmek istiyorum. Ayrıca krem kullanmam gerekirse, hangi kremi, ne şekilde ve ne süre ile kullanmamı önerirsiniz?

  • Tüm Eklemlerimde Şişlik, Ağrı ve Tutulma Oluyor. Hangi Bölüme Başvurmalıyım?

    İyi günler, ben 40 yaşındayım ve ev hanımıyım. 16 yıldır tüm eklemlerimde şiddetli ağrı, şişlik, tutulma oluyor. Ağrı olduğunda yaptırdığım tahlillerde Sedimantasyon 68,86 en düşük 44 çıkıyor, fakat bir tanı konulamıyor. Ağrı kesicilerle geçiyor fakat ağrılar dayanılmaz hal aldı. Yıllarca Fizik Tedavi, Romatoloji gibi bölümlere baş vurdum fakat bir tanı konulamadı. Vücuttaki enfeksiyonun nerede olduğu bulunamıyor. Hangi bölüme başvurmam gerekiyor? Ne yapmalıyım? Bu konuda bana yol gösterirseniz sevinirim.

  • Ayak Ağrılarım İçin Ameliyat Olmam Gerekir mi?

    Merhaba. 2 aydır sağ ayak ağrısı vardı. En son kalçadan çekilen MR sonucunda; aksiyel planda t1a-t2a ve koronal planda stir kesitler elde olunmuştur. Sağ femur başında ve boynunda t2a sekanslarda hiperintens, t1a sekanslarda hipointens şekilde izlenen kemik iliği ödemi mevcuttur. Sağ kokso asetabuler eklem aralığında efzüyon mevcuttur. Doktor ilerleyebilen bir hastalık olduğunu söyledi. Ameliyat olmamı öneriyorlar. Sizin bu durum için ne gibi bir öneriniz olabilir?

  • Pataloji Raporuna Göre Anneme Herhangi Bir Yaşama Ömrü Söylenebilir mi?

    Patoloji Raporu Geldiği Tarih 23.02.2010 Hasta No: 2005342024/3 Rapor Tarihi 01.Mar Adı Soyadı: Sebahat Dereci Bölümü Beyin Cer. Ve Nöro Yoğun Bakım Cinsiyeti: Kadın Hasta Yaşı: 61 Ön Tanı Baş ağrısı Klinik Bulgu: Sol Temporal kitle metastaz? Primer? Sol temporal bölgede çevre dokudan iyi klivaj veren kirli sarı renkli aspiratöre gelen kıvamda tümör.

    Makroskopik Bulgular: Frozen Makroskopi (1895-10): 0,1 cm Çaplı Krem Renkli Fragmanlardır.1 adet Yayma Preparat yapıldı. Tümü donduruldu Frozen Tanı: Malign Neoplazm 1918-10: en büyüğü 0,3 cm çaplı topluca 0,5 cc Hacminde Krem Kahverengi Fragmanlardır. Tümü 1 kasette takibe alındı Mikroskopik Bulgular: kesitlerde kalın vasküler çatı etrafında manşon tarzında izlenen, geniş alanlarda nekrotik neoplazm izlenmektedir. Neoplastik hücreler diskohesiv ve monoton niteliktedir. Yüksek apoptotik ve mitotik aktivite izlenmiştir. Yapılan immünohistokimyasal incelemede neoplastik hücreler CD20 ile diffüz membranöz pozitif; CD3, CD10, GFAP, EMA, CD56, sinaptofizin ve panCK (AE1/AE3) negatiftir. Ki67 proliferasyon indeksi %50 civarındadır. Bulgular diffüz büyük B hücreli lenfoma ile uyumludur. Tanı: Diffüz Büyük B Hücreli Lenfoma, sol temporal bölge, biyopsi.

    Hocam merhaba annem yaklaşık 1 ay önce konuşma bozukluğu semptomu verdi. Acilen tomografisi çekildi ve ankara eğitim araştırma hast.'e sevk edildi. Ameliyat edildi ve patoloji raporu yukarıda bilginize sunulmuştur. Geçtiğimiz hafta 1.kür kemoterapi verildi ve vücudu ilacı iyi tolere etti ve hastamız komplikasyon yaşamadı. Yanlız merak ettiğim şu ki ünitede görevli bir doktor arkadaşımız yaptığım araştırmaların dışında 14 aylık ömrünün olduğunu dile getirdi. Ne düşündüğünüzü paylaşırsanız çok memnun olurum şimdiden ilginize sonsuz teşekkürler.

  • Annem Çok Fazla Ağrı Çekiyor, Tahlil Sonucuna Göre Ne Yapmamız Lazım?

    Annemin tahlil sonuçlarıyla ilgili sorum olacaktı. 1-2 yıldır çok ağrıları var. Bu yıl daha da fazla. Ağrı kesici almazsa sürünüyor.

    Ftr bölümünde şu tahliller yapıldı. Akşekeri 128,ALT21, ast23, CRP 4.73, RF13.26, üre31.91, ürik asit5.03, RBC3.66, Hgb10.1, HCT30.9, lym%19.3, neut%69.3, mon%6, eos%5.3, Baso%0.1, neut5.45, lym 1.52, mon,0.47, eos 0.42, baso 0.01, sedimantasyon (1 saat)110, b12 vitamini 540.1.

    Kemik yoğunluğu normal çıktı. Kalçada ayrıca müthiş ağrı var. Kolesterol ve tansiyon ilacı kullanıyor. Genetik diyabet yok. Akş için dâhiliye üzerinde durmadı. Strestendir dedi. Zaman zaman çıkıyor. En fazla 185’e çıkmıştı. 15 Nisan 2009 da total diz protez ameliyatı oldu. 8 Şubat 2010 da rahim ve yumurtalıklar alındı. Ateşi yok. Ftr bu sonuçları yorumlayamadı. Romatolog görsün dedi. Siz ne dersiniz? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

  • Kulağımda Şiddetli Kaşınma Ardındanda Kanama Oluyor, Nasıl Bir Tedavi Yöntemi İzlemem Gerekli?

    Merhaba benim yaklaşık 4 yıldır sağ kulağımda şiddetli kaşınma ardında kanama oluyordu. En son egzema olduğunu söylediler ancak kesin tedavi yöntemi olmadığını söylüyorlar yazın denize giridğimde özellikle dış kulak iltihabı oluyor, sudan uzak durmam gerekliymiş. Birde size danışmak istedim. Nasıl bir tedavi yöntemi izlemem gerekli görüşmeye de gelebilirim.

  • Kullandığım Panik Atak İlacı Emzirdiğim bebeğime Zarar Veriri mi?

    Hocam ben 10 yıldır panik atak hastasıyım ve paxil içiyorum. 9 aylık bebeğim var anne sütü alıyor psikiyatri doktoru bebeğe zarar vermez kullanabilirsin dedi. Benimde kafama takılıyor bebeğime zarar verir mi kullanmam sakıncalı mı? En kısa zamanda cevap yazarsanız sevinirim teşekkürler.

  • Vajinamın Olmadığı İçin Ameliyatla Yapay Bir şeyler Yapılacak, Bu Konuda Bilgi Verebilir misiniz?

    26 yaşında bir bayanım. Ergenlik döneminde, neden adet olmadığımı öğrenmeye gittiğimde vajinamın olmadığını öğrendim. Yumurtalıklarım var ve çalışıyor, yapay vajinadan falan bahsediliyor. Bunun ameliyatı nasıl olur, iz bırakır mı, ne zaman yapılmalı ve cinsel hayatımı nasıl etkileyecek, tedavisi nerede yapılır, bunu yapan en iyi doktor kimdir? Lütfen beni bu konuda bilgilendirin. Hayatıma artık bir yuvayla düzen vermek istiyorum.

  • Ben Aldırırken Hangi Yöntemler Kullanılmalıdır?

    Yüzümde daha önce kabarık olmayan ama şimdi kabarıklaşan kahverengi benimi aldırmak istiyorum. Hangi yöntemleri öneriyorsunuz ve nasıl uygulanıyor? En az iz kalacak yöntem veya dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Kısa bilgi verebilirseniz sevinirim.

  • Spiral' den Sonra En İyi Doğum Kontrol Yöntemi Hangisidir?

    Merhaba ben Zeliş. Benim sorum bir doğum gerçekleştirdim ve şimdi korunmak istiyorum ama sağlık ocağına gittiğimde spiral yoluyla korunma bana uygun değilmiş, rahmim darmış. Öğrenmek istediğim şey spiralden sonra en iyi korunma yolu nedir? Teşekkür ederim.

  • Kızımın Bağışıklık Sistemi Zayıf Olduğu İçin Uzun Süreli İlaç Kullanmak Doğru mu?

    9 yaşındaki kızım sıklıkla öksürük ve ateş ile başlayarak hastalanmaktaydı en son yalnızca yüksek ateş şikâyetiyle çocuk doktoruna başvurduk. Geçen yıllarda dudakta ve gözlerinde zaman zaman şişlikler oluyordu, karnesini inceleyen doktor bize IGG-IGA-IG testi verdi. TOTAL IGE 148,4 çıktı ve doktor bize kızımızın bağışıklık sisteminin çok zayıf olduğunu, alerjik durumu olduğunu söyledi. 6 ay boyunca Notta çiğneme tableti kullanacağımızı söyledi. Bu tablet aşırı iştah ve uyku hali yaptı uzun süre kullanmak zararlı olur mu? Çok teşekkür ederim.

  • Kızımın Bağışıklık Sistemi Zayıf Olduğu İçin Uzun Süreli İlaç Kullanmak Doğru mu?

    9 yaşındaki kızım sıklıkla öksürük ve ateş ile başlayarak hastalanmaktaydı en son yalnızca yüksek ateş şikâyetiyle çocuk doktoruna başvurduk. Geçen yıllarda dudakta ve gözlerinde zaman zaman şişlikler oluyordu, karnesini inceleyen doktor bize IGG-IGA-IG testi verdi. TOTAL IGE 148,4 çıktı ve doktor bize kızımızın bağışıklık sisteminin çok zayıf olduğunu, alerjik durumu olduğunu söyledi. 6 ay boyunca Notta çiğneme tableti kullanacağımızı söyledi. Bu tablet aşırı iştah ve uyku hali yaptı uzun süre kullanmak zararlı olur mu? Çok teşekkür ederim.

  • Su Mikrobu Teşhisi İle Nereye Başvurmalıyım?

    Selam, ben damar hastasıyım, Marcumar kullanıyorum. 2 yıl önce sağ ayağımda bir yara meydana geldi ve git gide büyüdü ve derinleşti. En son konulan teşhis; su mikrobu, suda bulunan bir mikropmuş. 2 ay öncesine kadar Biotin Mit Silber adında bir bantla tedavi sürecinden geçtim. Geçen ay ameliyat oldum ve üst baldırdan yaranın üzerine deri eklendi ve başarısız. Bu 2 yıl içerisinde 6’dan fazla doktor değiştirdim ve hiç biri de yardımcı olamadı. En azından kiminle konuşacağımı söylerseniz sevinirim.

  • Erken Menopoz ve Yumurta Yetmezliği Nedir?

    Merhaba,  ben 32 yaşındayım. Bana erken menopoz teşhisi kondu ama sonra erken yumurta yetmezliği dendi. İkisi aynı şey mi? FSH:  53, sonra 24, sonra 15 ve en son 14 çıktı. Erken menopoz mu yoksa geçici bir şey mi?

  • Hamile Kalmak İçin Bir Çok Tedavi Denedik, Uygulayabileceğimiz Başka Tedaviler Var mı?

    1 sene önce 2 aylık bebeğim karnımda öldü kürtajla aldırdım. Kürtajdan sonra adetim düzensiz olmaya başladı. Adetten 1 hafta önce leke halinde kan geliyor, hemen devamında adet oluyorum. Birkaç defa doktora gittim en sonunda doktor bana senin rahmin tamamen temiz fakat yumurtaların çok tembel dedi, adeta menopoza girmiş kadının yumurtası gibi dedi. Bana önce diane35 verdi 1ay kullandım, sonra klomen verdi hamile kalmam için, yumurta çatlaması için iğne yaptı, o ay hamile kalamadım. İkinci defa tekrarladı, yine kalmadım. Daha gelmene gerek yok bu ilacın 6 ay tesiri var dedi. Bende bu ay daha gitmedim Aralık 17de adet oldum 7 gün sürdü ama aynı zamanda Aralık 29 da yine oldum. Oda tam 4 gün sürdü kendi doktorumun ameliyat günü olduğu için başka bir doktora muayene oldum vajinal muayene yaptı, bir şey bulamadı yine vajinadan ultrasonla baktı. “Ben burada hiçbir sebep göremiyorum ama bazı kadınlarda yumurta oluşurken kanama olabiliyor” dedi. Şu zamanlarda ilişkiye girmelisiniz dedi fakat kanama bir adet kanaması kadar çok olduğundan biz ilişkiye girmedik bu kanamanın sebebi sizce ne olabilir? Ne olursunuz yardın edin iki defa klomen kullanmama rağmen niye hamile kalamadım? Bu hamile kalamayacağım anlamına mı geliyor?  Son 3 aydır korunmuyoruz. Şimdiden teşekkür ederim.

  • Yemeğe Yanlışlıkla Eklenen Kimyasal Madde Ne Gibi Sorunlara Yol Açar?

    Hocam size önemli bir sorum olacaktı ki en azından benim için. Yemeğe yemek tuzu yerine bulaşık makinesi tuzu atıldı yemeği de annem yedi herhangi bir müdahale gerekiyor mu? Cevap için şimdiden teşekkür ederim.

  • 1. Sınıfa Giden Kızıma Okuma-Yazma Öğretemiyoruz, Ne Yapmalıyız?

    Merhaba benim 1. sınıfa giden kızım var. 2003 doğumlu ve okuma yazma öğretemiyoruz, sevdiremiyoruz sınıfta en geride. Ne yapacağımızı bilmiyoruz lütfen bize yardımcı olun.

  • Bacaklarımda Pütürlü, Kırmızı ve Kahverengi Lekeler Var. Ne Yapabilirim?

    Benim sorunum, bacaklardaki pütür, kırmızı ve kahverengi nokta şeklindeki lekeler. Bacaklarım hep pütürlüydü ancak lekelenme özellikle son 3 yıldır arttı. Epilatör kullanıyorum ve tenim çok hassas. Bu sorun için doktora gittim. Bana cildin yapısından kaynaklandığını, halk arasında tavuk derisi diye tabir edilen deri tipi olduğunu söyledi. Bana bir deri yumuşatıcı krem verdi, fakat hiçbir işe yaramadı. Ne yapmalıyım?

  • Sağ Mememde Kistik Lezyon Görüldü. Bu Ne Anlama Geliyor?

    İyi günler, sağ mememde en büyüğü areola inferior komşuluğunda 6*3 mm boyutlarında 1-2 adet ankeoik görünümünde kistik lezyon izlenmiştir. Bu ne anlama geliyor? Riskleri nelerdir ve tedavisi nasıl olur?

  • Endeskopi Sonucunda Özefagusta Rastlanılan Kitle İyi Huylu mu, Kötü Huylu mudur?

    Endoskopi sonucunda 6 cm kitle bulgusuna rastlandı ama parça alınarak patolojiye gönderildi. Çarşamba günü patoloji sonucu çıkacak. Bu kitleler genelde nasıl çıkıyor, bu özofagos sonuçları iyi huylumu kötü huylumu ve bunun en gelişmiş hastane olarak doktor olarak nereyi önerirsiniz? Mesajını bekliyorum.

  • Ek Ücret Ödemem Gerekir mi?

    Ben, kronik venüs yetmezliği, kısaca varis hastasıyım. 2 bacağımda da diz altı baldır bölgelerinde ilerlemiş varislerim var. Kaşınmalar ve yanmalar, deri üzerinde kızarmalar meydana gelmeye başladı. Asgari ücretle özel sektörde çalışıyorum, gelirim yok denecek kadar az. Hastanenize gelmek istiyorum ama doktorlar bana mutlaka operasyon diyeceklerdir. Acaba ek ücret vermeden tedavi olma şansım var mı?

  • Ayak Bileklerimdeki Yaraların Etkin Bir Tedavisi Var mı?

    Merhaba, ben 31 yaşındayım. 10 yıl önce derin ven trombozu tanısıyla tedavi gördüm. Yaklaşık 5 yıl önce de her iki ayağımda bilek çevresinde yaralar oluştu. Bu ara ara devam etti. Hastanede pansuman ve iğne tedavisi gördüm, iyileşti. Ancak benim en büyük endişem bu iyileşen yaraların tekrar nüksedecek ihtimali olması. Bu durum psikolojimi de olumsuz yönde etkiliyor. Sorum şu ki; bu venöz yaraların daha etkin bir tedavisi gelişti mi? Bu tür yaraların tekrarlanmaması için bir tedavi şekli var mı? Cevabınızı en kısa zamanda bekler, saygılar sunarım.

  • 6 Yaşındaki Oğluma Yemek Yediremiyoruz, Ne Gibi Bir Sorunu Olabilir?

    6 yaşında bir oğlum var çok ciddi boyutta yeme sorunu var. Annesi yemek zorla yedirmese asla yemek istemez bir gün açlıktan öleceğinden korkuyoruz ve yaşıtlarına göre en az 5 kilo daha zayıf acaba nasıl bir sorunu olabilir?

  • Saç Dökülmesi, Sivilce ve Kilo Problemlerim Var. Ne Yapabilirim?

    Merhabalar, ben 26 yaşında, 9 yaşında bir çocuk annesiyim. 5 yıl boyunca Desolet adlı doğum kontrol ilacını kullandım ancak kilo almaya başlamam yüzünden 2 yıl önce bıraktım. 17 yaşımdan beri aşırı sivilce sorunum var. Ayrıca saçlarım da dökülüyor. Bu yüzden cildiyeye gidiyorum, saç mezoterapisi yaptırıyorum. Kilo problemim yüzünden spora gidiyorum ancak çok zor kilo veriyorum. Sivilce problemim yüzünden kullanmadığım ilaç kalmadı. En sonunda, 10 gündür Aknetrent adlı ilacı kullanmaya başladım. Bu ilaç kısırlık, karaciğer ve böbrek bozulması yapar mı, hormonlarımı bozar mı? Şimdilik şiddetli baş ağrısı yaptı. Bana geniş bir bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

  • Dişlerimdeki Sararmayı Nasıl Giderebilirim?

    Merhaba. Dişlerime 4 ay öncesinde tel taktırdım. Düzenli olarak günde en az 3 kez dişlerimi fırçalıyorum. Son bir aydır dişlerimde sararma oldu. Çay içtiğimden olduğunu sanıyordum ancak 2 haftadır her çay içmemden sonrada dişlerimi fırçalıyorum fakat sararmalar geçmiyor. Dişlerim böyle sarı değildi normalde. Tel taktırdıktan sonrada dişlerimin renginde değişme olmadı hatta daha düzenli fırçaladığım için dişlerim daha temiz bile oldu. Ancak son bir aydır sararmaları önleyemiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Önerebileceğiniz diş macunu, fırçası var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

  • 8 Ay Önce Düşük Yaptım, Bu Hamile Kalamamı Etkiler mi?

    Merhaba hocam ben yaklaşık 8 ay önce düşük yaptım daha doğrusu 2 aylık bebek karnımda öldü. Kürtaj sonrası adet öncesi en fazla 8 gün kanamam oluyor yani leke halinde geliyor. Doktora gittim usg sonucu yumurtaların tembelleşmiş dedi sanki menopoza girmiş kadının yumurtası gibi olmuş dedi. Sonra hormon testi yaptı estradiol 76.4, fsh 2.84, ft3 4.60, ft4 1.57, lh1.00, prolaktin16.1, tsh0.389 çıktı ve kullanmam için diane 35 diye bir hap verdi. Onu kullanıyorum fakat hapın 13. günü lekeli kan yine gelmeye başladı. Hapı yine kullanıyorum birde doktorum hamile kalmam gerektiğini söyledi. Bu tahlil sonuçlarıyla hamile kalabilir miyim? Daha doğrusu tahlil sonuçları kötümü çok korkuyorum hamile kalamam diye. Şimdiden teşekkürler.

  • Yaptırdığım Tahlil Sonuçlarıma Göre Nasıl Bir Rahatsızlığım Olabilir?

    Selamlar bazı tahliller yaptırdım yorumlar mısınız?

    Aso 200 crp 6.0 rf 6.0 sedimentesyon 30 dk - 4 60 dk-10 açlık şeker 87.8 bun 8.6 kreatinin 0.68 totaL protein 8.0 albumin 4.6 globulin 3.4 kolesterol 189.08 hdl 54.6 ldl 124.11 vldl 9.85 trigliserit 49.27 sgpt 27 sgot 22 alp 59 ürik asit 5.32 total blirubin 0.41 d.bilirubin 0.08 i.billirubin 0.33 ca 9.21 GGT 9.21 ldh 164 na 140.1 k 4.6 c1 99.75 t3 1.28 t4 5.56 ft 3 2.21 ft4 1.12 tsh ultra sensitive 2.520 cea 1.75 ca125 16.6 ca19-9 5.90 ca15-3 14.13 demir 66 demir bağlama 326 anti hav ıgm negatif hbsag negatif anti hbs pozitif anti hcv negatif anti hiv+p24 negatif homosistein 11.25 afp 1.55 hscrp ultra sensitif 0.36 tam idrar görünüm berrak keton n dansite 1015 ürobilin normal protein negatif ürobilinojen normal glukoz negatif renk sarı bilirubin negatif ph 6.0 mikroskopi her sahada 3-4 lokosit 1-2 eritrosit görüldü hemogram eritrosit 5.82 hemoglobin 13.4 hematokrit 40.87 mcv 70 mch 23 mchc 32.8 rdw 17.5 lökosit 5.15 nötrofil 49.6 lenfosit 37.0 monosit 10.4 eozişnofil 2.3 bazofil 0.7 nötrofil# 2.66 monosit# 0.59 lenfosit# 1.89 eozinofgil# 0.1 bazofil# 0.1 trombosit 265.0 mpv 8.9 pct 0.23 pdw 36.9 tahlillerim bunlar bunların içinde anormal gözükenler vdld kolesterol 9.85 antihbs pozitif idrarda 3-4 lokosit 1-2 eritrosit görüldü hemogramda mcv 70-mch 23.1 monosit 10.4 monosit# 0.59 pdw 36.9

    Bunların içinde beni en çok korkutan monosit ve pdw. Korkulacak bir şey var mı, başka tahlil önerir misiniz? Yaşım 35 paxera ve cedrina ilaçlarını kullanıyorum. Teşekkür ederim.

  • Yorgunluk, Kulak Çınlaması, Göz Kararması Gibi Şikayetlerim Var. Nereye Başvurmalıyım?

    Merhaba, ben 27 yaşında bir bayanım. Sorunum, özellikle sabahları işe gitmek için kalkıp yürümeye başladığımda ilk olarak yorgunluk ve tıkanma hissi, kafamda karıncalanma, akabinde gözlerimde bulanıklık ve aniden sadece gövdemin su gibi olması, kulaklarımda yoğun bir çınlama ve gözlerde kararma şikayetim oluyor. En fazla 50 metre yürüyebiliyorum ve bunu hissettiğim an bir yere oturuyorum. 5-10 dk sonra kendime geliyorum ve üşümeye başlıyorum. Sonra kalkıp tekrar yürümeye çalıştığımda bu olay tekrarlıyor. Rahatsızlığım neredeyse 4 senedir var. Çeşitli aralıklarla meydana geliyor. Bu durum nedir ve nereye başvurmam gerekli?

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Çatlama İğnesinin Faydası Var mı? Bu İğne Vurulduktan Sonra Kaç Saat Sonra İlişkiye Girilmeli?

    Merhaba hocam; bu ay klomen kullanıp folikül takibe alındım en son yumurtalıklarım siklusun 16. günü sol taraf 36.5mm sağ taraf 24.3mm Endo.11.4mm olmuştu doktorum ovitrelle iğnesi vurulmamı ve 36 saat sonra ilişkiye girmemi söyledi ve artık adet gecikmesi olunca doktora gideceğim. İğneden sonra 1 kez mi ilişkiye girmek gerekiyor yoksa fark etmez mi bunu merak ettim? Ovitrelle çatlatma iğnesinin ne kadar faydası var hamilelik şansımı artırır mı? Teşekkürler.

  • Bademciğin Yakınındaki Beze İçin Ne Yapılabilir?

    Merhaba. Annem 43 yaşında. Boğazında sürekli bir rahatsızlık söz konusu. Bademciklerinin olduğu kısımda bir ağrı, konuşmasını engelliyor ve yemek yemede zorluk çekiyor. Doktora gittiğinde bademciğin yanında bir beze oluştuğunu söylemiş. Bununla ilgili tetkikler yapılma aşamasındadır. İlaç kullanıyor. Fakat benim en büyük korkum oluşan bezenin kanser gibi bir hastalığı tetikler mi böyle bir durum olabilir mi? Riskli midir? Yardımcı olursanız sevinirim. Tedavi için hangi bölümlere başvurmamız gerekiyor. Teşekkürler.

  • Annemin Vücudunda Morluklar Oluşuyor, Sizin Önerileriniz Nedir?

    Merhaba. Benim annemin vücudunda kendiliğinden, sıralı bir şekilde ve aynı bölgede morluklar oluşuyor. Yoğun olarak bacaklarda zaman zamanda kollarında oluyor. Yaklaşık 1 senedir bu durum var. Bir kaç kez Elazığ' daki doktora gitti tabi burada hematoloji yok dâhiliye bölümüne gittik en son gittiği b12 iğnelerini verdi (6 aylık bir tedavi), bu arada mersin hematoloji bölümüne gittik burada ise bemixC verildi 6 aylık tedavinin bitmesini bekliyor ki buna başlansın ama bu arada morluklar devam etmekte. Halsizliği ve bacak ağrıları var. Bu arada mersinde diş etlerin kanıyor mu diye sorduklarında o zaman kanamıyordu fakat son bir iki haftadır sabahları diş etlerinde kanama oluyor. Endişeleniyoruz. Bu konuda görüş ve fikirlerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz iyi çalışmalar.

  • 2 Kez İntihara Teşebbüs Ettim ve Sürekli Yalan Söylüyorum. Ne Önerirsiniz?

    Merhaba, ben 28 yaşında, evli ve 1 çocuk annesi bayanım. Birikmiş sıkıntı ve bunalımlar beni intihara teşebbüse sevk etti. Bunu iki kez yaptım. Birinde ilaç içtim, diğerinde kendimi bıçaklamak istedim. En büyük sorunum, sürekli yalan söylüyorum. Bazen yalanlarıma kendim de inanıyorum. Bana neler oluyor? Lütfen yardımcı olun.

  • 50m Yürüdükten Sonra Zorlanıyorum, Bunun İçin Hangi Bölüme Başvurmalıyım?

    Merhaba ben 27 yaşındayım bayanım sorunum özellikle sabahları işe gitmek için kalkıp yürümeye başladığımda ilk olarak yorgunluk ve tıkanma hissi, kafamda karıncalanma akabinde gözlerimde bulanıklık ve aniden sadece gövdemin su gibi olması, kulaklarımda yoğun bir çınlama ve gözlerde kararma şikayetim oluyor. En fazla 50 metre yürüyebiliyorum ve bunu hissettiğim an bir yere oturuyorum 5-10 dk sonra kendime geliyorum ve üşümeye başlıyorum sonra kalkıp tekrar yürümeye çalıştığımda bu olay tekrarlıyor. Rahatsızlığım neredeyse 4 senedir var. Çeşitli aralıklarla meydana geliyor. Bu durum nedir ve nereye başvurmam gerekli?

  • Çocuğum EBV Hastası Ne Yapmalıyız, Nasıl Bir Yol İzlemeliyiz?

    Değerli hocalarım 7 yaşında oğlum var ebv hastası olduğunu 1 hafta önce öğrendik. Ne yapmalıyız ciddi bir hastalık mıdır? Çocuk yemeği zorla yiyor, iyi bir hastaneye gitmelimiyiz. Nereleri önerirsiniz bana yakın. Yozgat Akdağmadeni’nde ikamet ediyorum en yakın yer Sivas orada Cumhuriyet Üniversitesi var burası yeterli midir? 2 yaşında bir oğlum daha var hastalık bulaşıcı mı?

  • Ailemde Her 2 Taraftan Tiroid Problemi Var, Benim Ne Yapmam Lazım?

    Merhabalar; 26 yaşında bir bayanım ailemde hem anne hem de baba tarafında tiroid problemi var. Yediklerime dikkat etmeme rağmen kilo almaya çok meyilliyim. Aslında kilolu değilim ama çok az yememe rağmen yediğim en ufak şeyden kilo alıyorum hemen metabolizmam çok yavaş. Keza annemde 47 yaşında 8 sene önce menopoza girmiş bir bayan. Oda çok az yemesine, yürüyüş yaşmasına yediklerine dikkat etmesine rağmen sürekli kilo alıyor şuan 103 kg. günde 2 kere yürüyüş yapıyor ve yediklerine dikkat ediliyor ama kg veremiyor. Stresli bir durum yaşadığında hemen boğazı kilitleniyor tiroidimiz olmasından şüpheleniyorum. Yorumunuz nedir?

  • Yaptırdığım Tahlillerde Anti-HBc Total Pozitif Çıktı, Bu İyileşmeye mi İşarettir?

    Merhaba hocam, yaptırdığım tahlillerde Anti-HBc Total (+) çıktı. Bu iyileşmeye mi işaret yoksa virüsle daha önce ya da sonra karşılaştığımın mı göstergesidir?

    Biraz araştırdım, şöyle yazmışlar;

    Anti HBc: Hastalık sırasında oluşan ilk antikordur. Akut ve kronik tüm olgularda bulunabilir. Anti HBc IgM pozitifliği akut dönemin en güvenilir göstergesidir. Bazı olgularda HBs Ag hızla kaybolurken, Anti HBs oluşmaya başlamıştır. Akut dönemde iki testte negatif sonuç verebilir. Bu döneme pencere dönemi denir ki; bu dönemde de anti HBc IgM testi pozitiftir. Anti HBc IgG testinin pozitif bulunmasının tek anlamı kişinin HBV ile temas ettiğini göstermesidir. Anti HBc IgG enfeksiyonun en güvenilir göstergesi olduğundan HBV'ne teması ortaya çıkartmak için mükemmel bir tarama testidir. Virüs kanda temizlendikten sonra, bağışıklık oluşsa dahi ömür boyu titresi azalmakla birlikte pozitif olarak kalır. Eğer testler sonucunda anti HBc IgG negatif olarak bulunursa kişinin virüsle hiç karşılaşmadığını ve HBsAg negatif, anti HBs pozitif ise kişinin aşılandığını düşündürmelidir.

  • Oğluma Hepatit A Aşısının 2. Dozunu Yaptırmakta Geç mi Kaldım Acaba?

    Merhabalar. Benim 4 yaşında bir oğlum var. Geçen yıl şubat ayında kendisine hepatit A aşısını yaptırdık, ikinci dozun ise en az 6 ay, en fazla ise 18 ay sonra yapılması gerektiğini söylediler. Ben de bu sebeple acele etmedim. Fakat internette ki aşı takvimlerinde bu şekilde bir açıklama yok yalnızca 2. Dozun 6 ay sonra yaptırılması gerektiği yazıyor. Şu an aradan 15 ay geçti ve ben bu yüzden geç kalındığı tereddütünde kaldım. Bana yardımcı olursanız minnettar kalacağım. Şimdiden teşekkürler.

  • Ultrason Muayenesi Bebeğe Zarar Verir mi?

    Merhaba sayın doktorum, hamileyim. En son adet tarihim 29 mayıs. 6 temmuz tarihinde doktora gittiğimde, ultrasonla bebeğin kesesine baktı, çok az göründüğünü söyleyerek beni 14 temmuzda kontrole çağırdı ve vajinal ultrasonla baktı. Bebeğin kese içerisinde olduğunu söyledi. Benim hesaplarıma göre şu anda 7. haftanın içerisinde olması gerekiyor, ama doktorun söylediği 5,5 haftalık. Bu nasıl olabilir? Ayda 3-4 kere ultrasona girmek zararlı değil mi?

  • Çocuğumun Geçirdiği Hastalıklar Gelişmesini Nasıl Etkiler?

    Hocam çocuğum 3 yaşında ve 10 kg geliyor. Doğduğunda asd ve vsd vardı, 1 yaşında kapandı. Daha sonra 4 kere ateşli havale geçirdi. Üniversite hastanesinde tetkik ve tedavileri devam ediyor. Luminaten kullanıyoruz. Sabah 1 akşam 1 olmak üzere ilaçlarına devam ediyoruz. En son hastanemiz çocuk endokrin bölümüne sevk etti. 3 ay sonra randevumuz var. Bu gelişmeler çocuğun büyümesini ne kadar etkiler?

  • Gebelik Testi Pozitif Çıkmasına Rağmen Kanamam Geldi. Hamile Olabilir miyim?

    Merhabalar, en son 6 haziranda adet gördüm. Adetim gecikince test yaptım ve pozitif çıktı. Testi 5 kere uyguladım, sonuç hep pozitifti. Fakat 9 temmuzda kanamam geldi ve 2 gün sürdü. Hamilelik olasılığım nedir?

  • Diyabet Hastası Annemin Boynunun Sol Tarafında Nohut Tanesi Kadar Şişlik Var, Ne Yapmalıyız?

    Annemin 3-4 aydan beri sol boynunun Üst Juguler bölgesinde 1-1,5 cm çapında, içi sert, nohut gibi ve ağrısız bir şişlik var. Annem onu, sivilce gibi sıkmış, deri kızarmış ve geçmiyor. Baticon Losyonla siliyoruz. Yara, büyüme ya da küçülme yok, bunun dışında annemin herhangi bir şikayeti yok (kilo kaybı, iştahsızlık, kaşıntı, ateş, terleme, halsizlik gibi). Bu arada annem; 61 yaşında ve diyabet hastası. Geçmediği için çok endişeliyiz, korkuyoruz, ne yapmamız, nereye gitmemiz gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.

  • Kürtaj Olacağım. Almam Gereken Tedbirler Var mı?

    Merhaba, şu anda gebeyim. En son 1 haziranda adet oldum, ama ben 28 haziranda gebe kaldım. Buna göre ben 5 haftalık mı, yoksa 2 haftalık mı hamileyim? Bir de ben kürtaj olacağım ama çok korkuyorum. İlk hamileliğim ve benim hiç akıntım olmaz. Özel bir muayenehanede kürtaj olacağım. Sizce almam gereken tedbirler var mı? Akıntılarım olsun ya da rahmimde hasar olsun istemiyorum. Lütfen beni aydınlatır mısınız?

  • Dışkı Yaparken Meme Oluşması Ne Gibi Bir Hastalığın Göstergesidir?

    Selam öncelikle benim büyük abdestimi yaparken meme oluşuyor. Bunun sebebini öğrenmek istiyorum, en yakın zamanda cevap verirseniz memnun olurum saygılarımla.

  • Şeker Hastası Annemin Boynunun Sol Tarafında Nohut Tanesi Kadar Şişlik Var, Ne Yapmalıyız?

    Annemin 3-4 aydan beri sol boynunun Üst Juguler bölgesinde 1-1,5 cm çapında, içi sert, nohut gibi ve ağrısız bir şişlik var. Annem onu, sivilce gibi sıkmış, deri kızarmış ve geçmiyor. Baticon Losyonla siliyoruz. Yara, büyüme ya da küçülme yok, bunun dışında annemin herhangi bir şikayeti yok (kilo kaybı, iştahsızlık, kaşıntı, ateş, terleme, halsizlik gibi). Bu arada annem; 61 yaşında ve şeker hastası. Geçmediği için çok endişeliyiz, korkuyoruz, ne yapmamız, nereye gitmemiz gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.

  • Anjiyo Annem İçin Riskli midir? Yararları Nelerdir?

    Merhaba, benim 59,5 yaşında annem var. Kendisi 101 kilo. Annem daralıyor, nefes almakta zorluk çekiyor. Merdivenden çıkarken nefes nefese kalıyor ve yoruluyor. Kalp ritim bozukluğu tedavisi görüyor ve çeşitli ilaçlar kullanıyor. En son geçen hafta doktora gittiğimizde doktor anjiyo yapılmasını önermişti. Hocam, anjiyo annem için riskli mi? Yararı var mı? Değerli görüşlerinizi bekliyorum.

  • Kızlık Zarını Diktirmek İçin Uygun Zaman Nedir?

    Merhaba, 5 yıl önce kızlık zarımı yitirdim. Çok sayıda cinsel ilişkim oldu. 1 yıl içinde evleneceğim. Kızlık zarını ne zaman diktirebilirim? Bunun maliyeti en fazla ne kadar olur?

  • 4 Aylık Kızımın Öksürüğünü Kesmek İçin Ne Verebiliriz?

    Merhabalar doktor bey, 4 aylık bir kızım var. Yaklaşık 3 haftadır öksürüyor. 5 gün peditus şurup, 1 hafta ventolin ile buhar verdik geçmedi. Akciğer röntgeni ve kan tahlili yaptırdık, sonuç temiz çıktı. En sonunda doktorumuz 3 adet iğne verdi rocephin’di sanırım ve ardından 4 gün zimaks şurup ve hala geçmedi. Ne yapmamı önerirsiniz? Çok öksürüyor ve bundan o da biz de çok rahatsız oluyoruz. Keçiboynuzu pekmezi vermem sakıncalı olur mu acaba? Şimdiden teşekkürler.

  • Cinsel İlişki Sonrası Vücudumda Oluşan Kaşıntıların Sebebi Psikolojik Olabilir mi?

    Merhabalar, kaşıntı rahatsızlığımdan dolayı, önce Dahiliye Uzmanı’na muayene oldum, gaitada parazite bakıldı ve sonuç negatif çıktı. Ardından Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı’na muayene oldum. 20 gün önce cinsel ilişkiye girdiğimi, kaşıntımın olduğunu, geceleri şiddetlendiğini söyledim. Vücudumdaki kırmızı lekeleri muayene etti. Ardından Eliza testi uygulanacağını söyledi. İlişki üzerinden 3 ay geçmediği için HIV Combo testi olmam gerektiğini söyledim. Bu durumda Eliza testinin sonucu vereceğini, test sonucu geldiğinde frengi olup olmadığıma baktığını söyledi ve sonuç negatif çıktı. Bu sonuçtan frengi olup olmadığım anlaşılır mı? Yaşadığım cinsel ilişkiden sonra psikolojim çok değişti. İnsan psikolojisinin bu tür hastalıklar üretmesi mümkün müdür sizce? Teşekkür ederim.

  • Kol ve Omuz Ağrılarım Sırtıma Vuruyor, Akciğerimde Sıkışma ve Hırıltı Var, Nereye Başvurmalıyım?

    Merhaba, 4 ay önce şiddetli kol ve omuz ağrılarının sırtıma yayılmasıyla şikayetim başladı. Röntgen, tahliller ve Toraks Bt sonuçları normaldi. Sonuçlarda aklımı karıştıran bazı ibareler var; Her iki akciğer alt lob da bronşit ile uyumlu, bronşlarda doluluk ve Peribronsial Infiltratif değişiklik mevcuttur. Her iki akciğer Posteriorunda Subplevral Mikronodüler Opasiteler mevcuttur. Bunun anlamı nedir, açıklarsanız sevinirim.

    Ayrıca şu anda hala sırt ağrılarım devam etmekte, yanı sıra halsizlik, iştahsızlık var. 64 kilodan 58 kiloya düştüm. Birkaç sefer balgamımda şerit halinde kan geldi. Yine röntgen çekildi, sonuç normaldi. Fakat kan tablosunda bozulmalar var. Lymph değeri en fazla 40.0 olması gerekirken 44.7, Gran değeri en az 50.0 olması gerekirken 46.6 çıktı. Ayrıca 14 yıldır sigara kullanıyorum ve sol ciğerimde çok rahatsız edici bir sıkışma ve hırıltı var. Bu sonuçlara bakarak ne gibi bir yol izlemeliyim? Nereye başvurmalıyım?

SAĞLIK HABERLERİ Tüm Haberler Sağlık Haberleri Rss
Muğla'da Otomobil Çarpışması: 5 Kişi Yaralandı
Düzce 112 Acil Çağrı Merkezi Personelleri Eğitimi Başarıyla Tamamladı
BM, İdlib'e 2,5 Ay Sonra İnsani Yardım Ulaştırdı
Sokak köpeğinin kovaladığı bisikletli çocuk yayaya çarptı
Tosya'da Üç Tekerlekli Elektrikli Motosiklet Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
Amasya'da minibüs menfeze uçtu, sürücü yaralandı
Diyarbakır'da Yenidoğan Canlandırma Programı Eğitimi Verildi
İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra ameliyat edildi
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Kamu personeli alımında hakkaniyet ve liyakat önemlidir
Başakşehir'de İETT Otobüsü Devrildi: 5 Yaralı
Hakkari'de vurulan bozayı tedavi altında

FOTO GALERİ Tüm Foto Galeriler
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Diş Fırçanızı Karanlık Yerde Tutuyorsanız Dikkat! Tehlike Saçıyor
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Yumurtayı Pişirmeden Önce Yıkamak Ne Kadar Doğru?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Kan Lekeli Yumurta Yenir mi?
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz
Lahana Yapraklarını Göğsünüze Sarın, Faydası İnanılmaz

 

[Hata Bildir]